Så mye koster røykeslutten

De siste tiårene har røykernes lekegrind blitt stadig mindre. Vil du stumpe røyken for å slippe å bli en del av den nye underklassen? Kjerringrådene er gratis, men det er også mange som vil sko seg på at du slutter.

Publisert
Sist oppdatert

Ren viljestyrke, utsettelsesmetoden, trening, strikking, bruk smukk... Gode råd til røykesugne sluttere er ikke dyre. På en norsk gjennomsnittsarbeidsplass kan du nok sanke inn cirka femten forskjellige måter som gjorde røykeslutten lett som en lek for akkurat den det gjelder - i løpet av din tildelte lunch-halvtime.

En gammel bekjent sluttet etter utsettelsesmetoden. En kveld for mer enn åtte år siden utsatte hun den neste røyken sin litt. Hun har fremdeles ikke tatt den, men utsetter den både titt og ofte. Selv kaller hun seg fremdeles en røyker, for det føles litt tryggere. Så enkelt er det imidlertid ikke for alle...

Gratis er gøy

Det beste, både for lommebok og selvfølelse, er selvfølgelig om du klarer å slutte av egen fri vilje - eller ved hjelp av et av de mange gratistilbudene. Sosial- og helsedirektoratet, avdeling tobakk (tidligere Statens Tobakkskaderåd) har flere gode gratisråd på lager til deg som ønsker å slutte på budsjett. Røyketelefonen (800 400 85) er en gratis veiledningstjeneste i spørsmål om tobakk, røykeslutt og helse. (Ringer du fra mobil gjelder imidlertid egne takster.) Her kan du både ringe om du trenger moralsk støtte i øyeblikket - eller ønsker en liten kickstart på motivasjon, og du kan også bestille oppfølging og bli oppringt med jevne mellomrom over en 1-årsperiode.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.