Så mye koster skilsmissen

Det er høysesong for ekteskapsinngåelse, men halvparten av de som svinger seg i brudevals i sommer kommer til å skille seg. Og skilsmissekostnadene kan fort overgå bryllupsfeiringen.

Idyllen brister. Nesten halvparten av alle inngåtte ekteskap ender i skillsmisse.
Idyllen brister. Nesten halvparten av alle inngåtte ekteskap ender i skillsmisse. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ifølge Statistisk sentralbyrå ble det i 2001 inngått 22.967 ekteskap, mens 10.300 ekteskap ble oppløst ved skilsmisse og 12.750 ekteskap ble oppløst ved separasjon. Skilsmissestatistikkene er ingen hyggelig lesning midt i den verste bryllupsfeiringen.

Koster flesk

- Når folk skiller seg krangler de ofte om verdien av ting og om hvem som har brakt med seg eiendeler inn i ekteskapet. Det kan fort beløpe seg til 20- 30- 40.000 kroner i advokatutgifter. Uten moms, sier advokat Arne Chistian Landsvik i advokatfirmaet Codex i Oslo til DinSide. – I tillegg kan den tapende part bli ilagt å betale saksomkostninger.

- Sårede følelser gjør ofte delingen av materielle ting vanskeligere. Skyldes bruddet utroskap, er det ikke lett å bli enig om fordeling av favorittmøblene, sier psykolog Louise Johansen i Stavanger. Hun har lang erfaring med hvordan folk opplever skilsmisser.

- Noen krangler i årevis, men mange kommer til enighet uten mye om og men, sier advokaten.

Arne og Anna

Anna og Arne har vært gift i åtte år. Sammen har barna Betty og Bo. Forholdet mellom ektefolkene har lenge skrantet, og til sist sier Anna at hun ønsker skilsmisse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer