Så mye koster sløsingen deg

Slik unngår du å blakke deg hver måned.

SLØSING? Ikke alle kjøp er like nødvendige. Lag budsjett og hold oversikt over pengebruken, så unngår du å gå tom før neste lønning eller studielån. Foto: PER ERVLAND
SLØSING? Ikke alle kjøp er like nødvendige. Lag budsjett og hold oversikt over pengebruken, så unngår du å gå tom før neste lønning eller studielån. Foto: PER ERVLAND Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Alle kan oppleve at brukskontoen går tom i ny og ne, men enkelte opplever dette oftere enn andre, nærmere bestemt unge og studenter, viserr en undersøkelse.

Likevel sløser de mer enn noen andre. Her kan du finne ut hva sløsingen din faktisk koster deg, og hvordan du unngår å blakke deg i tide og utide.

Går tom for penger

En forbrukerundersøkelse Respons Analyse har utført for Sparebank 1 viser at mens syv prosent av befolkningen oppgir at de sløser ofte eller hele tiden, svarer hele 15 prosent av unge mellom 18 og 25 år at de gjør det.

Samtidig opplever unge voksne under 25 år og 46 prosent av studentene at det er tomt på kontoen før lønning. Denne andelen er mer enn dobbelt så høy som for de eldste aldersgruppene.

Det er i første rekke på mat og drikke at norsk ungdom har et overforbruk. Men også uteliv og klær og sko kommer høyt opp på lista over hva de bruker unødvendig mye penger på, ifølge Sparebank 1.

Visste du at en daglig kopp take away-kaffe koster deg flere tusen kroner i året?

Sløsing for flere tusen kroner

Å sjekke hvor mye penger man faktisk sløser bort i løpet av et år, kan gi en ordentlig oppvekker. Tidligere har vi satt 22-åringen Håvard på prøve, som ble ganske overrasket da det viste seg at han brukte 90.000 kroner i året på blant annet snus, røyk, alkohol, hurtigmat og taxi.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer