Pris på vedfyring

Så mye koster vedfyring per kilowattime

Du kan betale halv pris enkelte dager sammenlignet med strømprisen.

VARME: Finn ut hvor mye du betaler per kilowattime når du fyrer med ved - enten i videoen eller saken under. Video: Berit Njarga Vis mer
Publisert

De som kan, velger nok vedfyring framfor elektrisk oppvarming nå om dagen - for har du ikke fått det med deg allerede, så er strømprisene skyhøye.

Men er det billigere å fyre med ved?

Én krone billigere per kilowattime

I Norsk Ved - Forum for vedprodusenter sin markedsundersøkelse svarer 58 prosent at de vil holde vedprisen uendret i år sammenlignet med fjorået, mens 42 prosent planla å øke prisene mellom åtte og tolv prosent.

Legger vi inn en prisøkning på ti prosent fra i fjor, betyr dette følgende landsgjennomsnittlige energipriser for nyttbar varme fra ved, da forutsatt fyring i en ovn som utnytter energien med 75 prosent:

  • 60 liter bjørkeved = 1,27 kroner per kilowattime
  • 1000 liter bjørkeved = 1,17 kroner per kilowattime
  • 1500 liter bjørkeved = 1,02 kroner per kilowattime

Dette er altså priser som direkte kan sammenlignes med strømprisen inkludert nettleie, ifølge fagansvarlig Øyvind Stranna Larsen i Norsk Ved.

Dersom prisen er 1200 kroner per tusenliterssekk med bjørkeved, blir energiprisen, forutsatt fyring i en reintbrennende ovn, 1,23 kroner per kilowattime.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer