Så mye kostet rådene deg

Flere tusen bankkunder betaler en sur tusenlapp i måneden for å ha hørt på ekspertenes råd om å binde renta i fjor. Å kjøpe deg ut av avtalen koster deg noen sure tusenlapper til.

Publisert
Sist oppdatert

Bind renta nå! Det var det massive rådet i presseoppslag og annonser i fjor. De ble godt understøttet av det vanlige ekspertkorpset i massemediene, som igjen støttet seg til sentralbanksjefens ordvalg etter rentemøtene. Svært mange bet på rådene, og like mange er nokså bitre i dag.

- Hos oss var andelen fastrentelån 12% ved inngangen av 2003. I løpet av våren steg andelen sterkt, og nådde 23% i juni, forteller kommunikasjonsdirektør Jan-Frode Janson i Fokus Bank.

GjensidigeNOR inngikk 1250 avtaler om fastrentelån i juni i fjor. Dette utgjorde cirka 16 prosent av lånene banken ga. Hvert lån var i gjennomsnitt på 960.000 kroner. Bandt du en million kroner til bankenes fastrentetilbud i fjor, viser tabellen et forsiktig anslag over hva du taper på det nå.

I juni 2003 lå fastrentetilbudene fra de største bankene mellom 4,6 og 6,5 prosent, avhengig av sikkerhet og bindingstid. Med dagens styringsrente på 2,0 prosent vil et middels godt tilbud om boliglån ligge rundt 3,6 prosent.

I vår prisliste over boliglån ser du at flere banker allerede tilbyr boliglån til enda lavere rente enn dette. Og det gjelder før de har rukket å justere for den siste rentenedsettelsen fra Norges Bank. Tabellen viser fastrentetilbudene innenfor 60 prosent sikkerhet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer