Pensjonssparing

Så mye må du spare daglig for å bli pensjonsmillionær

Starter du sparingen tidlig, holder det å droppe én kjøpekaffe om dagen.

SMÅSPARING: Hvis du kun sparer et lite pengebeløp hver dag, kan du få en ekstra million i pensjon, ifølge beregninger fra Storebrand. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix.
SMÅSPARING: Hvis du kun sparer et lite pengebeløp hver dag, kan du få en ekstra million i pensjon, ifølge beregninger fra Storebrand. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En undersøkelse fra i fjor høst viser at flesteparten forventer langt mer i pensjon enn de faktisk vil få den dagen de forlater arbeidslivet for godt.

I snitt vil vi nemlig få litt under 60 prosent av lønna vår i pensjon. Andre får omtrent halvert lønnen sin den dagen de blir pensjonist.

- Pensjonen du kan forvente fra folketrygden og fra arbeidsgiver er dermed på et nivå mange vil oppleve som for lite den dagen de slutter å jobbe, sier konserndirektør Wenche Martinussen i Storebrand til Dinside.no.

Derfor er det lurt å spare til pensjon på egenhånd også, slik at du har litt ekstra å rutte med dine siste glansdager. Disse pengene kan du jo bruke på den lettstelte drømmeleiligheten, reiser til steder du ikke har sett før, eller til å klare deg økonomisk hvis partneren din dør.

Vil du bli millionær?

Men, hvor mye må du spare månedlig og årlig for å få en ekstra pensjonsmillion? Og hvor mye vil dette si i daglig sparing?

Det har regneekspertene i Storebrand satt seg ned og funnet ut. Resultatet viser at det slett ikke er snakk om de store sparebeløpene, spesielt hvis du ennå er ung:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer