Så mye mer å rutte med

Vi har regnet ut hvor mye rentekuttet vil si for din lommebok.

Publisert
Sist oppdatert

Oppdatert: Nå har også DnB NOR kuttet rentene. Se hvor mye 0,5 prosentpoeng har å si for din lommebok.

Rentekuttene er et faktum. Både Norges Bank og norske myndigheter vil at bankenes utlånsrenter skal ned. Norges Bank har kuttet styringsrenta med 1 prosentpoeng i løpet av fjorten dager, og de første bankene har begynt å følge etter.

For deg med boliglån ser du sikkert på dette som gode nyheter. Du får mer å rutte med, men vet du egentlig hvor mye? Ikke alle har et like bevisst forhold til sin egen personlige økonomi. Nedenfor har vi derfor laget en tabell som viser hvor mye mer du vil ha på konto når lånet er betalt.

La oss si at du har et boliglån på 1 million kroner. Hvis banken din følger Norges Bank og setter ned renta med 1 prosentpoeng, tilsvarer dette 7.200 kroner mer i året etter skatt, eller 600 kroner i måneden om du vil.

Nedenfor ser du ettårsvirkningen av en renteøkning på henholdsvis et kvart, et halvt og et helt prosentpoeng for ulike lånebeløp.

Ønsker du å regne ut mer nøyaktig hvordan dette vil påvirke deg? Regnestykket er enkelt:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer