Høyere strømstøtte:

Så mye mer kan du få

Flere tar til orde for å øke strømstøtten. Så mye vil forslaget bety i kroner og øre på din strømregning.

ØKER: Etter alle solemerker vil man få mer i strømstøtte fremover. Hvor mye mer kan du sjekke i kalkulatoren under. Foto: Erik Johansen / NTB
ØKER: Etter alle solemerker vil man få mer i strømstøtte fremover. Hvor mye mer kan du sjekke i kalkulatoren under. Foto: Erik Johansen / NTB Vis mer
Publisert

Strømprisene var svært høye i Sør-Norge i vinter og har på ingen måte avtatt i de varmeste månedene. I juli var snittprisen på rekordhøye 328 øre per kilowattime i Sørvest-Norge, og de fem første dagene i august har den krøpet helt opp til 415 øre i gjennomsnitt.

Og det kan bli enda verre. Flere analytikere spår at strømprisene den kommende vinteren vil gå høyt over dem vi så sist.

Mange vil ha makspris

Mange har tatt til orde for å innføre en makspris på strøm her i landet, men som flere eksperter påpeker, er ikke det noe man gjør uten risiko.

Til NRK sier økonomiprofessor Niels-Henrik von der Fehr ved UiO at det vil øke faren for rasjonering, og at man trenger høye priser for å begrense forbruket.

For situasjonen i Sør-Norge er at fyllingsgraden i vannmagasinene er på rekordlave nivåer. I Sørvest-Norge (NO2), som er regionen med størst vannkraftkapasitet, er fyllingsgraden på 49,3% – den laveste på over 20 år. Også i øst (NO1) er fyllingsgraden på 67,5% den laveste på 20 år, viser ferske tall fra NVE.

Til sammenligning var fyllingsgraden på henholdsvis 65,2 og 80 prosent i NO2 og NO1 samme uke i 2021.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer