Så mye mer må de single betale

Enslige førstegangsetablerere bruker 18 prosent av inntekten på renteutgifter.

DYRT BOLIGLÅN: Enslige førstegangsetablerere må ut med cirka 18 prosent av inntekten sin for å dekke renteutgifter. Men situasjonen var betydelig verre for bare et år tilbake. Foto: Colourbox/DinSide
DYRT BOLIGLÅN: Enslige førstegangsetablerere må ut med cirka 18 prosent av inntekten sin for å dekke renteutgifter. Men situasjonen var betydelig verre for bare et år tilbake. Foto: Colourbox/DinSide Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Enslige som er i boligmarkedet for første gang bruker fortsatt mye mer enn andre boliglånskunder på renteutgifter. Hele 18 prosent av inntekten går med til å dekke renteutgifter for denne gruppen.

Til sammenlikning betaler et ungt par bare 10 prosent i renteutgifter, mens et etablert par bare må ut med 6 prosent av inntekten.

Tallene er basert på eiendomsmeglerbransjens Boligbarometer, som viser forskjellige husholdningers renteutgifter de tre siste månedene.- Boligprisene skal opp 8 prosent

Lavere enn på flere år

Sett i historisk perspektiv, er riktignok disse tallene svært lave. De mange rentekuttene som kom mot slutten av 2008 og første del av 2009, har gjort økonomien betydelig hyggeligere for de fleste boliglånskundene. Renteutgiftene ligger nå nesten på et like lavt nivå som i 2007.

At enslige førstegangsetablerere betaler drøyt 18 prosent i renteutgifter, er derfor ikke så ille, med tanke på at den samme gruppen måtte ut med 33 prosent i renteutgifter for litt over et år siden.

SISTE SJANSE for rekordlav rente

Så lenge det varer

Nå er både styringsrenten og bankenes utlånsrenter på vei oppover igjen til et mer normalt nivå. Det betyr at husholdninger flest vil måtte punge ut mer i renteutgifter enn tidligere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer