Så mye mer tjente du i fjor

Overskuddet gikk til å betale strømregningen.

NEI TAKK? Får NHO Reiseliv det som de vil, skal bedrifter kunne nekte kundene å bruke kontanter. Foto: COLOURBOX.COM
NEI TAKK? Får NHO Reiseliv det som de vil, skal bedrifter kunne nekte kundene å bruke kontanter. Foto: COLOURBOX.COM Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De fleste fikk høyere lønn i 2010 sammenlignet med 2009, viser tall fra Statistisk sentralbyrås Økonomiske analyser. I gjennomsnitt økte årslønningene for nordmenn med 3,6 prosent. Dette gjaldt alle lønnstakere.

Økningen var noe høyere for ansatte i organiserte virksomheter og i offentlig forvaltning inklusive helseforetakene. Økningen lå her på 3,75 prosent, viser den foreløpige rappporten fra Det tekniske beregningsutvalget for inntektsoppgjørene, som ble lagt fram mandag.

Klarer du å betale for deg?

Ekstrem økning i strømprisene

At lønna gikk opp for de fleste av oss kom antakelig godt med, ettersom en rekke varer også ble dyrere.

Veksten i konsumprisindeksen (KPI) var nemlig 2,5 prosent fra 2009 til 2010, ifølge rapporten "Økonomisk utsyn over året 2010" fra SSB.

Ikke minst økte strømprisene betraktelig. På årsbasis steg prisene på elektrisitet inkludert nettleie med svimlende 21,3 prosent i gjennomsnitt, viser tallene fra SSB.

Man hadde derimot ingen grunn til å klage over dyr mat i 2010. Matvareprisene falt med 0,1 prosent fra 2009, som ifølge SSB skyldes norske importrestriksjonene på matvarer, høye tollmurer og en høy andel norskproduserte matvarer, som gjør matvareprisene i Norge mindre utsatte for svinginger i de internasjonale råvareprisene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer