Så mye øker den

Nå har prisene på plastposer økt.

ØKNING: Fra 1. august økte prisen på plastposer. Foto: Berit Roald / NTB
ØKNING: Fra 1. august økte prisen på plastposer. Foto: Berit Roald / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I juli opplyste Handelens Miljøfond om at medlemmene deres vil bidra mer til å redusere plastposebruken. Dermed ble det kjent at kontingenten per plastpose økes.

- Rundt 80 kjeder og butikker, med nær 11 000 utsalgssteder, bidrar til miljøtiltak gjennom å betale kontingent til Handelens Miljøfond for plastposene de selger. Dette er ett av flere tiltak handelen og fondet iverksetter for å redusere plastposebruken i Norge. Målet er å redusere forbruket til under 40 plastposer per innbygger innen 2025.

Forrige uke var prisen 3 kroner hos butikkene. Tirsdag morgen viste kvitteringen at prisen hadde økt til 4,5 kroner på Coop Extra, mens det hadde økt til 4,25 kroner på Kiwi, Rema 1000, Coop Mega, Meny Spar, Joker og Nærbutikken.

- Prisen i alle våre butikker er 4,25 kroner, skriver Simen Kjønnås Thorsen, kommunikasjonsrådgiver i Coop, til DinSide.

- Men posen kostet 4,5 kroner hos Coop Extra?

- Prisen er nå 4,25 kr - Coop følger markedet, svarer Thorsen.

Helene Rognlien i Rema 1000 forklarer til DinSide at den nye prisen tilsvarer kontingenten og momsen.

I juli bekreftet Kine Søyland, kommunikasjonssjef i Norgesgruppen (Kiwi, Meny, Joker og Spar), til DinSide at de ville øke prisene 1. august.

- Coop har gjennomført flere tiltak for å bidra til redusert forbruk av plastposer, men vi må sammen med kundene våre gjøre enda mer. Det viktigste framover blir å anbefale og legge til rette for at alle våre kunder bruker handlenett, sekk eller veske når de handler hos oss og kjøper avfallsposer på rull til restavfallet sitt, fortalte kommunikasjonssjef i Coop, Harald Kristiansen, til DinSide i juli.

Ifølge Handelens Miljøfond brukte vi i Norge over 722 millioner plastposer i fjor, som er 132 poser per innbygger.

- Det er unødvendig mange poser, og nå vil handelen bære mer av ansvaret for å redusere forbruket, fortalte Cecilie Lind, daglig leder i Handelens Miljøfond.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer