Svenskehandel:

Så mye sparer du nå

Kronekursen er dårlig, og svenske matpriser er rekordhøye, men det er likevel mye å spare om du handler smart.

GRENSEHANDELFAVORITT: Capri-Sun er en av de varene du kan spare på å handle i Sverige, dersom du velger riktig nettbutikk. Men det er billigere å handle det på Oda enn på Nordby Supermarked. Foto: Nina Hansen
GRENSEHANDELFAVORITT: Capri-Sun er en av de varene du kan spare på å handle i Sverige, dersom du velger riktig nettbutikk. Men det er billigere å handle det på Oda enn på Nordby Supermarked. Foto: Nina Hansen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Til tross for kampanjer og priskriger har matprisene økt med 10,5 prosent det siste året. Det burde være duket for tidenes svenskehandling, men en svak norsk krone og historisk høy prisøkning på mat i Sverige, gjør det mindre lønnsomt enn før.

Det er likevel mye å spare, om du handler smart, viser vår pristest.

Vi står foran årets siste langhelg, men værmeldingen er god: Så hvem har lyst til å tilbringe en fin forsommerdag inne for å handle mat? Ikke vi, så denne gangen har vi sett på netthandlingsløsningene til to av butikkene rett over grensen.

Vi har tidligere skrevet om Mathent.se, netthandlingsløsningen til Nordby Supermarket. Nå har det åpnet enda en ny nettbutikk tilknyttet dagligvarekjeden Willy's, som har åpnet en ny butikk litt lenger inn mot Strømstad, og her er det også mulig å plukke opp varene.

Vi har sammenliknet prisene med den største norske hjemleveringstjenesten Oda.no, som har priset seg i lavprissjiktet på de vanligste varene.

Dette til tross, det er fortsatt mye å spare på å ta turen over grensen. Vår pristest viser at du kan spare drøye 20 prosent, eller med vår handleliste: 630 kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.