Strømpris

Så mye sparer du på å senke inne­temperaturen

Kun én grad er nok til å spare tusenvis av kroner i året.

STRØMSJOKK: Med enkle grep kan du senke strømutgiftene dine. I saken under kan du se hvor mye å sette ned innetemperaturen to grader utgjør i kroner og øre på strømregninga. Video/voice/klipp: Berit Njarga/Embla Hjort-Larsen/Tobias Fjeldvang Vis mer
Publisert

Den billigste strømmen er den du ikke bruker, ifølge jurist Thomas Ivensen i Forbrukerrådet.

Så, med de skyhøye strømprisene nå om dagen, kan du spare en god del kroner på å redusere strømforbruket der det vanligvis brukes mest - selvfølgelig i kombinasjon med en konkurransedyktig strømavtale.

- I en gjennomsnittsbolig går 50 til 60 prosent av strømforbruket til oppvarming, og er boligen bygget for lenge siden, kan oppvarmingskostnadene fort utgjøre opp mot 70 prosent, sier energipolitisk rådgiver Linda Ørstavik Öberg i Huseierne til Dinside.

Én grad ned - fem prosent spart

Når oppvarming står for over halvparten av strømforbruket, er det å redusere innetemperaturen noe av det beste du kan gjøre for å spare strøm og penger.

- For hver grad du senker temperaturen, vil du spare rundt fem prosent av kostnadene til oppvarming, sier Öberg.

- Skru derfor ned eller slå av varmen i rom du ikke bruker så mye, og hold innetemperaturen ellers mellom 19 og 22 grader, anbefaler hun.

Tusenvis av kroner spart

Strømselskapet Tibber har regnet ut at ved å senke innetemperaturen med én grad, sparer du hele 1332 kilowattimer årlig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer