Termingebyr på boliglån

Så mye tar bankene i betalingsgebyr

Vi har sjekket termingebyrene hos ni storbanker, og mens noen har null i termingebyr, tar andre seg solid betalt: 65 kroner i gebyr per innbetaling blir 19.500 kroner på 25 år.

GEBYR FOR LÅNEBETALING: Mens noen banker har 0 kroner i termingebyr for låneinnbetaling, tar andre opptil 65 kroner per termin. Det blir 19.500 kroner med en nedbetalingsplan på 25 år. Foto: Kristin Sørdal
GEBYR FOR LÅNEBETALING: Mens noen banker har 0 kroner i termingebyr for låneinnbetaling, tar andre opptil 65 kroner per termin. Det blir 19.500 kroner med en nedbetalingsplan på 25 år. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Selv om bankene de siste månedene har satt renta noe opp, er det fremdeles slik at norske boligeiere kan nyte godt av lave lånerenter - som gjør at du lett kan kutte hundretusener på lånet ved å betale inn litt ekstra. Men selv om det koster mindre å låne penger i renter, betyr ikke dette at bankene tar seg mindre betalt for å administrere lånet ditt - for noen er det heller tvert om:

Det er nemlig slik at veldig mange banker tar et gebyr hver måned for at du skal få betale lånet ditt.

Dette er kun et av mange gebyrer som bankene tar for ulike tjenester. Tidligere i år ble det ramaskrik da DNB innførte gebyr på 10 kroner for alle minibankuttak for kundene sine - og samtidig kom et gebyr på 100 kroner for kunder som ønsker å betale regninger i eksempelvis bank i butikk.

Dette betaler du for å få betale

Vi har sjekket hva du må betale i termingebyr i ni landsdekkende banker i Norge.

Termingebyr er et gebyr noen banker tar hver måned du gjør en innbetaling på lånet ditt - som vil si 12 ganger i året.

Her er prisene vi har fått oppgitt fra bankene. Dette er priser for termingebyr på nedbetalingslån.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer