Gjennomsnittslønn i Norge

Så mye tjener gjennomsnitts­nordmannen

Økte 2,9 prosent fra september 2017 til september 2018.

PÅ VEI OPP: Etter lønnsvekst på 1,6 og 2,3 prosent de to siste årene, hadde nordmenn i gjennomsnitt 2,9 prosent lønnsvekst fra 2017 til 2018.
PÅ VEI OPP: Etter lønnsvekst på 1,6 og 2,3 prosent de to siste årene, hadde nordmenn i gjennomsnitt 2,9 prosent lønnsvekst fra 2017 til 2018. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Statistisk sentralbyrå har i dag publisert lønnsstatistikk for 2018, og fra september 2017 til september 2018, økte gjennomsnittslønna i Norge med 2,9 prosent. Statistikken omfatter alle som har et lønnet arbeidsforhold i Norge.

Gjennomsnittlig månedslønn per heltidsekvivalent var dermed 45.600 kroner i september 2018. Heltidsekvivalent betyr at man regner om lønna til dem i deltidsstilling som om de hadde jobbet fulltid.

2,9 prosent lønnsvekst er høyere enn de to foregående årene, der veksten var på henholdvis 1,6 og 2,3 prosent. Neste år forventes det at lønnsveksten blir enda høyere.

Størst vekst i bergverksdrift

Ser man på de ulike yrkesgruppene, er det ansatte i bergverksdrift og utvinning (inkluderer også olje- og gassutvinning) som har hatt den største lønnsveksten det siste året. Her var økningen 3,9 prosent, og det er også gruppa med den høyeste gjennomsnittslønnen på snaue 72.700 kroner.

I andre enden har ansatte i vann, avløp og renovasjon den svakeste lønnsveksten, på 1,8 prosent.

Yrkesgruppa med lavest gjennomsnittlig månedslønn er overnatting og serveringsvirksomhet, med gjennomsnittlig månedslønn på 31.300 kroner – da med en lønnsvekst på 3,3 prosent.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer