Sa opp jobben iført Liverpool-tøfler

- Nå bruker jeg min bipolare lidelse som en ressurs, og har hatt mitt beste år på jobben noensinne, sier Stig Mass Andersen

SUPERSTJERNE: Stig Andersen trodde han var superstjerne og sa opp jobben som kundekonsulent i SEB. I virkeligheten er han bipolar og trengte behandling for sin lidelse. Nå velger han å se på sykdommen som en ressurs og har hatt sitt beste år på jobben noensinne. I tillegg jobber han med prosjektet Bipolar Superstar på si.  Foto: KRISTIN AAFLØY OPDAN
SUPERSTJERNE: Stig Andersen trodde han var superstjerne og sa opp jobben som kundekonsulent i SEB. I virkeligheten er han bipolar og trengte behandling for sin lidelse. Nå velger han å se på sykdommen som en ressurs og har hatt sitt beste år på jobben noensinne. I tillegg jobber han med prosjektet Bipolar Superstar på si. Foto: KRISTIN AAFLØY OPDAN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En sommerkveld i 2011 står Stig Mass Andersen og slår takten på rekkverket utenfor Telenor Arena. Instrumentet er noen stokker han har funnet på området. Scenearbeiderne kommer og spør hva han holder på med.

- Jeg skal spille her i kveld. Det er meg dere rigger scenen til, svarer han.

Stig Mass Andersen tror han er artist med platekontrakt og en stor spillejobb foran seg. I virkeligheten er han innlagt på Lovisenberg Sykehus og er til behandling for sin bipolare lidelse.

Les også: Disse NAV-brukerne mister støtten

Sa opp jobben på rim

Andersen har vært til psykiatrisk behandling i to omganger, i henholdsvis 2009 og 2011. Første gangen han ble syk sa han opp jobben på rim, iført Liverpool-tøfler.

Heldigvis godtok ikke daværende sjef oppsigelsen, men det tok tid før Andersen bestemte seg for at det var riktig å komme tilbake.

- Jeg hadde sagt opp jobben foran kollegene mine i åpent kontorlandskap. Jeg hadde driti meg ut, og var flau for å komme tilbake, forteller han.

Andersen forteller at det første møtet med jobben etter sykdommen ble tøft. Bare det å komme seg på bussen var en stor påkjenning. Returen til arbeidsplassen ble gradvis, og i begynnelsen jobbet han bare to timer i uka.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer