Vinnersjanse i Lotto:

Så sannsynlig er det å vinne førstepremien på pengespillene

Kjøper du Flax-lodd eller tipper Lotto og drømmer om å stikke av med førstepremien? Da bør du lese videre.

VINNE I LOTTO: Sjansen er ikke spesielt stor for å stikke av med førstegevinsten - selv om noen faktisk gjør nettopp dette jevnlig. Foto: NTB Scanpix
VINNE I LOTTO: Sjansen er ikke spesielt stor for å stikke av med førstegevinsten - selv om noen faktisk gjør nettopp dette jevnlig. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var nok flere av oss som ble fristet til å tippe etter at en Oslo-kvinne nylig stakk av med førstepremien i Vikinglotto på 341 millioner kroner. Jo, det går an å vinne og noen gjør det jo faktisk hver uke, men det skal sies at sjansene er ganske små.

Når det er sagt, er det enkelte spill hvor det er langt større sannsynlig at du sikrer deg førstepremien, enn i Vikinglotto.

Vi har spurt Norsk Tipping og Pantelotteriet om hvor stor sannsynligheten er for å stikke av med førstepremien. Og det er store forskjeller på de forskjellige spillene.

Antall spillere avgjør

Er målet ditt å øke sannsynligheten for å vinne - ikke nødvendigvis 300 millioner men i det minste et femsifret beløp, bør du velge et av spillene hvor vinnersannsynligheten avhenger av antall deltakere. Disse spillene fungerer som med tradisjonelt loddsalg, der det trekkes en vinner av totalen av solgte lodd.

Her er det Nabolaget som gir den desidert største vinnersjansen. Ifølge Norsk tipping er vinnersannsynligheten for førstepremien 1:90.000.

To andre spill fra Norsk Tipping gir også en relativt sett stor vinnersannsynlighet, fordi de også er basert på antall deltakere, nærmere bestemt Extra og Joker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer