Så sikre er pengene dine

Loven sikrer norske bankkunder.

Publisert
Sist oppdatert

Finansportalen har nå laget en oversikt over hvor mye og hvordan sparepengene dine er sikret.

I Norge gjelder banksikringsloven. Den bestemmer at alle banker skal være medlem av Bankenes sikringsfond. Ordningen sikrer alle norske bankkunders innskudd med inntil to millioner kroner. Og fondet selv har i dag en verdi på 17 millarder kroner.

Slik starter du bank

Gjelder i flere banker

Garantien gjelder for alle kontoer i én og samme bank, men har kunden innskudd i flere banker, vil hvert forhold være dekket med to millioner kroner hver. Innskudd fra verdipapirfond og andre foretak for kollektiv investering, er ikke dekket av garantien. Ei heller omfattes innskudd fra andre selskaper i samme konsern som den havarerte banken eller utbytte fra straffbare handlinger eller regulære aksjer.

Utenlandske banker med filial i Norge kan bli medlem (filialmedlem) av sikringsfondet dersom de ønsker det. Det er filialen som da er medlem, ikke morbanken. Som innskyter i filial i Norge regnes innskyter som selv har foretatt innskudd i, og som har naturlig tilknytning til, filialen. Innskyterne vil da ha samme dekning som de har i norske banker for den delen som overstiger hjemlandets sikrede beløp.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer