Så skitten er du

Hvordan er det med nesepill og ørevask? De fleste har noen ekle vaner på hjemmebane.

21 prosent dusjer annenhver dag, viser den amerikanske undersøkelsen.  Foto: Colourbox
21 prosent dusjer annenhver dag, viser den amerikanske undersøkelsen. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vær ærlig nå, hvor ofte piller du i nesa di? Og hvor ofte har du luktet på T-skjorten du har gått med en hel dag, og tenkt: La gå da! Den holder en gang til!

Dette er blant de 20 spørsmålene internettbedriften AOL har stilt leserne sine. Totalt svarte rundt 20.000 på spørsmålene som dreide seg om hygiene i hjemmet og personlig hygiene.

Philip Tierno Jr. ved New York University Langone Medical Center og forfatter av boken The Secret Life of Your Germs, er ekspert på hygiene. Han har gått gjennom alle resultatene av undersøkelsen, og er klar i sin dom: Det er mange som bør skjerpe seg!

Her er noen skitne detaljer om vår personlige hygiene.

Pille nese

Du er alene, det er ingen som ser deg. Piller du da nese? Helt sikkert, for det gjør i alle fall 71 prosent av de som svarte på undersøkelsen til AOL. 29 prosent sier de ikke gjør det. Selv om det er helt ufarlig å pille nese, anbefaler Tierno at man vasker hendene etter at fingeren har vært en tur oppi nesa, for å unngå spredning av bakterier.

- Hvis du piller nese, vask hendene dine, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.