Pris på strøm

Så stor forskjell er det på strømprisen der du bor

Dette er de billigste og dyreste strømselskapene der du bor, men vær på vakt for dårlige avtaler.

SPOTPRIS: Dinside og Forbrukerrådet har hentet ut tall som viser hvilke spotprisavtaler som er billigst og dyrest i ditt område. Foto: Ole Berg-Rusten/NTB Scanpix.
SPOTPRIS: Dinside og Forbrukerrådet har hentet ut tall som viser hvilke spotprisavtaler som er billigst og dyrest i ditt område. Foto: Ole Berg-Rusten/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Strømpris er et hett tema om dagen, spesielt siden prisene er høyere enn på mange år. Senest mandag meldte E24 at strømprisen i Sør-Norge var dobbelt så høy som samme tid i fjor.

Nylig kunne du lese om hvor mye prisen per kilowattime skiller i løpet av én dag, og hvor mye du kan spare på å betale timepris og bruke strøm når den er billigst. Dette er mulig hos flere strømselskap nå som de fleste har fått smarte strømmålere.

Dinside har undersøkt hvilke spotprisavtaler som har lavest og høyest pris etter hvor du bor i landet. Resultatet finner du lenger ned i saken.

Men, spotprisene endrer seg raskt, så fasiten kan fort være annerledes. Derfor er det smart å gjøre et søk på din egen adresse ved jevne mellomrom, for eksempel gjennom Forbrukerrådets tjeneste strømpris.no. Du bør også passe på at billige kampanjetilbud ikke «tvinger» deg inn i en dyr avtale etter ei stund hvis du inngår strømavtale med et nytt selskap.

Slik avgjøres strømprisen

Før vi ser på de billigste og dyreste strømavtalene, får du litt generell informasjon om hvordan strømprisene avgjøres.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer