Så trygg er banken din

Se DnB NOR Markets rangering av 130 norske banker.

Sikkert som banken? Bankene er nå rangert. Foto: Colourbox.com
Sikkert som banken? Bankene er nå rangert. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sikkert som banken, var det noe som het. Men når bankene ramler som korthus rundt i verden, er det på tide å spørre seg hvor sikker banken egentlig er?

Gjedrem tror norske banker er godt sikret mot finanskrisen.

- Vi har en helt annen struktur i låneporteføljen i dag enn ved forrige norske bankkrise. Nå har bankene mer av boliglånene enn de hadde den gang. Denne typen lån er relativt trygge og har høy grad av sikkerhet, sa sentralbanksjef Svein Gjedrem nylig under et foredrag på Handelshøyskolen BI.

Bankene er solide

DnB Nor Markets har rangert 130 norske banker etter deres kredittverdighet. Basert på regnskapene for 1. halvår i år mener de norske banker er trygge. De har likevel nedjustert kredittverdigheten til 13 norske sparebanker og en forretningsbank i 1. halvår, skriver E24.

Analysesjef Ole Einar Stokstad i DnB Nor Markets mener den halvårlige rapporten bekrefter at norske banker er solide.

- Alle bankene har generelt høy rating. Norske banker har god soliditet og de fleste har en god fundingsituasjon, sier Stokstad til E24.

Han forklarer det faktum at 34 banker blir oppgradert i DnB Nor Markets bankrapport med at bankene har forberedt seg på dårligere tider.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer