Sædceller gjør deg lykkelig!

I en ny undersøkelse av par som bruker kondom og par som ikke bruker kondom under samleie, fant forskere at sædceller virker antidepressivt på kvinnen.

Publisert
Sist oppdatert

Sædceller gjør deg lykkelig!I en ny undersøkelse av par som bruker kondom og par som ikke bruker kondom under samleie, fant forskere at sædceller virker antidepressivt på kvinnen.

Av Silje Stavik

Studien som er foretatt ved State University i New York, USA, viser at kvinner som var i direkte kontakt med sæd var mindre deprimert enn sine medsøstre som vanligvis brukte kondom under samleie. Forskerne antar at dette skyldes humørpåvirkelige hormoner i sædcellene som blir absorbert gjennom vagina.

Lederen bak forskerteamet Gordon Gallup, sier til fagtidsskriftet The Psychologist at han til tross for funnene absolutt ikke vil oppfordre kvinner til å slutte å bruke kondom.

Studien ble utført på 293 kvinnelige studenter delt inn i grupper etter hvor ofte partnerne deres brukte kondom og målte deretter hvor lykkelige de følte seg etter et standard spørreskjema (Beck Depression Inventory), for å måle humør og depresjoner. Personer som får mer enn 17 poeng blir kategorisert som moderat deprimert.

Mer deprimert uten sexForskerne fant at kvinner som hadde partnere som aldri brukte kondom i gjennomsnitt fikk 8 poeng på testen. De som hadde partnere som noen ganger brukte kondom fikk gjennomsnittlig 10.5, kvinner med partnere som vanligvis brukte kondom fikk i gjennomsnitt 15 poeng på testen og de som alltid brukte kondom fikk i gjennomsnitt 11.3. Kvinner som ikke hadde sex i det hele tatt fikk i gjennomsnitt 13.5 poeng på testen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer