Natthandel på nett

Salgsøkning på 140 % om natta

Det er noen varegrupper som får en betydelig oppsving på nett om natta, mens andre får et salgsfall.

LYS I MØRKET: Det er unge menn som handler mest på nett mellom klokka 00 og 06, men hva handler de? Foto: Shutterstock/NTB Scanpix.
LYS I MØRKET: Det er unge menn som handler mest på nett mellom klokka 00 og 06, men hva handler de? Foto: Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Selv om det er langt færre som netthandler etter midnatt, er det enkelte varekategorier som utgjør en større andel av totalsalget enn på dagtid.

Enkeltkjøpene er også i snitt langt dyrere på natten.

Dette kommer fram i en ny undersøkelse Klarna har gjennomført.

- Vi ser en særlig økning innen varekategoriene erotisk leketøy, tobakk, mat og drikke. Andelen disse kategoriene har av totalsalget er betraktelig høyere på nattestid i forhold til resten av døgnet, sier markedsdirektør Thomas Elvestad i Klarna Norge.

Øker med 140 prosent!

Salget av sexleketøy øker faktisk med neste 140 prosent om natta, og det er et godt stykke ned til nummer to og tre på topplista: Mat og drikke øker med 67 prosent om natta, mens salg av klær og sko øker med 30 prosent sammenlignet med dagtidssalget.

- Snuskjøp på nett er blitt veldig stort. Bestilling av godteri og annen type mat, som matkasser og lignende, utgjør også en større andel av netthandelen totalt om natta, sier Elvestad.

I andre enden av lista, altså oversikten over varesalget via nett som faller mest om natta, finner vi varer innen hus og hjem (-24 prosent), barneprodukter (-18 prosent) og sports- og fritidsutstyr (-10 prosent).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.