Salt kur mot tett nese

Saltvann er en viktig kur mot tett nese fordi det løser opp slimet og skyller det ut. Dermed blir nesesprayen mer effektiv.

Publisert
Sist oppdatert

Apotekene melder nå om stor pågang av folk som trenger hostesaft og nesespray. Men de fleste glemmer saltvannet.

- Hvis man sprøyter en liten dusj saltvann inn i nesa først, løser dette opp og fjerner slimet slik at nesesprayen kommer i kontakt med slimhinnene. Først da virker nesesprayen som den skal, sier Pia Braathen i Alliance apotekene til nyhetsbyrået Newswire.

Saltvannsoppløsningene kommer på samme type flasker som nesesprayen, men apotekere merker at interessen for saltvannet er mye mindre enn for nesespray.

Ikke dele! - Saltvannet er viktig i akuttfasen av forkjølelsen, når produksjonen av snørr er på sitt mest intense i slimhinnene og nesa oppleves som pottetett. Men saltet er også bra i den helbredende fasen, fordi det fukter slimhinnen og løser opp skorper, sier Braathen.

Forkjølelse er en virusinfeksjon i nese og hals, og den tette nesa kommer av økt slimproduksjon og av at slimhinnene sveller opp som følge av økt blodtilførsel.

Det er viktig å holde litt avstand til den syke dersom man vil minske smittefaren. Minst halvannen meter, mener ekspertene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer