Samarbeider bensinkjedene?

En fersk rapport fra Norges Handelshøyskole bekrefter DinSides at bensinprisene svinger kraftig i løpet av uken.

Publisert
Sist oppdatert

En fersk forskningsrapport fra økonomisk institutt på Norges Handelshøyskole i Bergen (NHH), konkluderer med at drivstoffprisene svinger mye i løpet av uken. Rapporten er utarbeidet av forskerne Øystein Foros og Frode Steen.

Kraftige svingninger

Ifølge rapporten settes prisene kraftig opp på mandager, noe som stemmer svært godt med observasjonene til DinSide. De siste mange årene har vi nemlig jevnlig dokumentert at drivstoff er dyrest på tirsdager og billigst på søndager.

Grunnen til at tirsdag registreres som den dyreste dagen, skyldes at det ofte er ut på dagen på mandager at prisene settes opp (og dermed registreres det først av våre rapportører på tirsdager).

Fyll tanken på søndager

Ingen vil ha svarteper

- Internasjonalt har det vært fokus mot at man i flere land ser at bensinprisene følger en syklus hvor vi får en brå og sterk oppgang i prisene i løpet av svært kort tid. Gjerne i løpet av noen få timer. Dette etterfølges av en lengre periode med prisreduksjoner. Hver enkelt prisreduksjon er imidlertid mye mindre enn den kraftige prisøkningen i starten av hver syklus, sier førsteamanuensis ved NHH, Øystein Foros til DinSide, og legger til:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer