Samboere betaler dobbel avgift

DYR BIL: Skal du overta bilen som står i eksens navn risikerer du å måtte betale ny omregistreringsavgift selv om du eier halve bilen fra før. Se hvordan du sikrer deg.

Publisert
Sist oppdatert

Enten du kjøper en ny eller brukt bil, må du betale avgift til staten for å få nytt vognkort. Og avgiften er høy, du må minimum betale 1.343 kroner, mens øvre grense i dag ligger på 19.190 kroner.

Omregistreringsavgiftens størrelse fastsettes med utgangspunkt i årstallet for førstegangsregistrering, målt mot bilens vekt. Den store urettferdigheten oppstår når du har spleiset på bil sammen med kjæresten din – og ikke står registrert som medeier.

Spleiselag

Når boligbehovet er dekket velger mange samboere å spleise på bil. Normalt er det imidlertid kun ett navn som står oppført på bilens vognkort, og det er den av samboerne som har navnet sitt der som blir regnet som bilens egentlige eier.

Hvis forholdet ryker, og den samboeren som ikke har bilen registrert i sitt navn vil overta bilen, må hun eller han dermed betale full omregistreringsavgift på nytt – på sin egen bil. Og dette gjelder selv om vedkommende faktisk har betalt halve bilen og delt alle utgiftene under samboerforholdet. Ektefeller slipper dette.

Ifølge reglene slipper du bare å betale avgift... når bilen har vært registrert på forrige eier i mindre enn to måneder,

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer