- Samboerkontrakt er enormt viktig

Få samboerpar tegner samboerkontrakt. Det kan bli dyrt for den ene parten, og som regel er det kvinnene som får svi.

ENKLERE FORDELING AV VERDIENE: En samboerkontrakt kan redde deg fra mange konflikter om du må flytte fra den du bor sammen med. Foto: Per Ervland
ENKLERE FORDELING AV VERDIENE: En samboerkontrakt kan redde deg fra mange konflikter om du må flytte fra den du bor sammen med. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En samboerkontrakt er egentlig et lite hyggelig konsept. Når du skriver under en slik kontrakt, planlegger du egentlig hva som skal skje om forholdet ryker. Og det er en tanke som antageligvis skremmer nyforelskede par som flytter sammen.

Men en samboerkontrakt skal også beskytte begge partene i et forhold. Dersom forholdet skulle ryke, vil kontrakten i alle fall bidra til at bruddet, eller rettere sagt det påfølgende oppgjøret, blir litt mer rettferdig for begge parter.

- Samboerkontrakt er enormt viktig, fordi den trygger den økonomiske situasjonen for begge om det skulle bli et brudd, sier forbrukerøkonom Sidsel Sodefjed Jørgensen i DnB NOR.

AKTUELT: - Du bør klare å hoste opp 50.000 kroner

Kan få svi

Forbrukerøkonomen er overrasket over at så mange samboerpar ikke setter seg ned og tegner kontrakt når de flytter sammen.

Hun har snakket med mange nyforelskede som nekter i det hele tatt å tenke på at forholdet en dag kan ta slutt. Mange synes også det er ubehagelig å ta opp temaet med kjæresten. Og som regel er det kvinner som får svi, fordi det ofte er mennene som sitter på pengene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer