Samboerkontrakt

Klikk her for å laste ned den nye Word versjonen. DinSide tar ikke ansvar for feil i lovgjengivelsene. Hvis du vil lese lovtekstene anbefaler vi at du går til Lovdata på nett.

Publisert

Personalia: Mellom: ........................................., fødselsdato; ......................, og; ................................................., fødselsdato; ......................, er følgende samboeravtale inngått:

Eierforhold:

1.

Det hver av partene hadde med seg inn i samboerforholdet skal de beholde som sitt ene-eie, også ved et eventuelt samlivsbrudd.

En fullstendig oversikt over disse gjenstandene bør derfor føres, og undertegnes av begge parter. Se vedlegg nr 1.

2.

Det den enkelte part erverver i framtiden ved arv eller gave skal fortsette å være den enkelte parts ene-eie dersom intet annet bestemmes i det enkelte tilfellet.

Dersom annet er avtalt bør dette straks nedskrives og undertegnes av begge parter. Se vedlegg nr 2.

3.

Det partene erverver i fellesskap under samboerforholdet skal være i sameie mellom partene (dvs med 50% hver), med mindre noe annet er særskilt avtalt.

Gjenstander som omfattes av dette punkt bør straks de er ervervet føres inn i vedlegg nr. 2. Her bør man angi de tilfeller hvor eierandelen skal være annerledes enn 50%, f. eks. 70% på A og 30% på B.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.