Samboerkontrakt

Klikk her for å laste ned den nye Word versjonen. DinSide tar ikke ansvar for feil i lovgjengivelsene. Hvis du vil lese lovtekstene anbefaler vi at du går til Lovdata på nett.

Publisert

Personalia: Mellom: ........................................., fødselsdato; ......................, og; ................................................., fødselsdato; ......................, er følgende samboeravtale inngått:

Eierforhold:

1.

Det hver av partene hadde med seg inn i samboerforholdet skal de beholde som sitt ene-eie, også ved et eventuelt samlivsbrudd.

En fullstendig oversikt over disse gjenstandene bør derfor føres, og undertegnes av begge parter. Se vedlegg nr 1.

2.

Det den enkelte part erverver i framtiden ved arv eller gave skal fortsette å være den enkelte parts ene-eie dersom intet annet bestemmes i det enkelte tilfellet.

Dersom annet er avtalt bør dette straks nedskrives og undertegnes av begge parter. Se vedlegg nr 2.

3.

Det partene erverver i fellesskap under samboerforholdet skal være i sameie mellom partene (dvs med 50% hver), med mindre noe annet er særskilt avtalt.

Gjenstander som omfattes av dette punkt bør straks de er ervervet føres inn i vedlegg nr. 2. Her bør man angi de tilfeller hvor eierandelen skal være annerledes enn 50%, f. eks. 70% på A og 30% på B.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer