Samboerkontrakt

Klikk her for å laste ned den nye Word versjonen. DinSide tar ikke ansvar for feil i lovgjengivelsene. Hvis du vil lese lovtekstene anbefaler vi at du går til Lovdata på nett.

Publisert

Personalia: Mellom: ........................................., fødselsdato; ......................, og; ................................................., fødselsdato; ......................, er følgende samboeravtale inngått:

Eierforhold:

1.

Det hver av partene hadde med seg inn i samboerforholdet skal de beholde som sitt ene-eie, også ved et eventuelt samlivsbrudd.

En fullstendig oversikt over disse gjenstandene bør derfor føres, og undertegnes av begge parter. Se vedlegg nr 1.

2.

Det den enkelte part erverver i framtiden ved arv eller gave skal fortsette å være den enkelte parts ene-eie dersom intet annet bestemmes i det enkelte tilfellet.

Dersom annet er avtalt bør dette straks nedskrives og undertegnes av begge parter. Se vedlegg nr 2.

3.

Det partene erverver i fellesskap under samboerforholdet skal være i sameie mellom partene (dvs med 50% hver), med mindre noe annet er særskilt avtalt.

Gjenstander som omfattes av dette punkt bør straks de er ervervet føres inn i vedlegg nr. 2. Her bør man angi de tilfeller hvor eierandelen skal være annerledes enn 50%, f. eks. 70% på A og 30% på B.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer