Forbruks- og kredittgjeld

- Samfunnet åpner, og det gjør folks lommebøker også

Ferske tall fra Gjeldsregisteret viser at nordmenns samlede usikrede forbruksgjeld økte med 0,6 milliarder i mai, og er totalt over 153 milliarder. Forbrukerøkonom advarer mot å trekke kredittkortet uten å tenke.

BLI KVITT GJELD: Denne appen skal gjøre det enklere for deg å betale ned kredittgjeld. I saken under kan du lese om hvorfor økningen i usikret gjeld for mai i stor grad skyldes på gjenåpningen av samfunnet. Video: Dreams Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Samlet sett er økningen i kreditt- og forbruksgjeld på 0,4 prosent, og selv om du måtte synes dette høres lavt ut, er det snakk om en oppgang på hele 0,6 milliarder kroner, slik at den totale usikrede gjelda per nå er på drøyt 153 milliarder.

Denne utviklingen er sammenfallende med SSB-tall som viser at omsetningsvolumet i detaljhandelen øker.

Kredittkortbruken gjenspeiler nemlig utviklingen i coronasituasjonen, og en økning på 7,5 prosent fra april til mai viser at gjenåpning av butikker og serveringssteder i sentrale strøk har ført til høyere forbruk. Mange har kanskje også bestilt ferie, eller tatt seg råd til andre investeringer, påpeker daglig leder Egil Årrestad på Gjeldsregisteret.no.

- Samfunnet åpner opp igjen, og det gjør folks lommebøker også, sier forbrukerøkonom Cecilie Tvetenstrand til Dinside.

Gjelda faller, mislighold øker

I tillegg kommer det fram i den siste resultatrapporten for finansforetak at nordmenns samlede usikrede gjeld fortsetter å falle, samtidig som mislighold av usikret gjeld øker fra siste kvartal i fjor til første kvartal i år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer