SMS-svindel

Samme SMS to ganger på én dag - fra ulike numre

Slett med én gang, er oppfordringen fra Finans Norge.

ÉN AV TO: Rett før klokka fire tikket denne SMS-en inn. Noen få timer siden kom en helt lik melding, fra et annet nummer. Foto: skjermdump.
ÉN AV TO: Rett før klokka fire tikket denne SMS-en inn. Noen få timer siden kom en helt lik melding, fra et annet nummer. Foto: skjermdump. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Klokka 15:46 en vanlig tirsdag får undertegnede inn denne tekstmeldingen fra et norsk nummer:

«Fredrik har invitert deg til BitcoinProfit! Test appen som automatisk trader Bitcoin og tjen 8.650 kroner daglig. Aktiv ut dagen via http://betabitrader.no».

Svindel er forhåpentligvis den første tanken som slår deg, hvorpå du sletter SMS-en.

Men, klokka 22:34 samme kveld, tikker en ny SMS med samme tekst inn. Denne gangen kommer den imidlertid fra et annet norsk nummer.

Her ser du SMS-ene og numrene:

Foto: skjermdump.
Foto: skjermdump. Vis mer
Foto: skjermdump
Foto: skjermdump Vis mer

- Slett med én gang

Informasjonsdirektør Tom Staavi i Finans Norge er tydelig på hva du bør gjøre dersom du mottar lignende SMS-er:

- Slett SMS-en. Ikke klikk på linker, sier han til Dinside.no.

UTPRESSINGSMAIL: Dette må du gjøre om du får svindelmailen. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

Du kan også advare andre om svindelen som florerer, for eksempel via sosiale medier. Det er viktig at vi alle løfter guarden mot digital svindel, ifølge Staavi.

Når det gjelder SMS eller e-post, er det slik at kun selskapene du er kunde hos som har anledning til å kontakte deg. Med andre ord, her er det enkelt å skjønne at dette er noen med urent mel i posen.

- Det er fortsatt mye penger i svindel, dermed kan svindlerne utvikle stadig bedre kompetanse og lage stadig bedre lureopplegg. Det må vi som digitale aktører ha i mente og alltid være på vakt mot, avslutter Staavi.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer