Samme vare til ulik pris

STRØM: Selv om det ikke er noen kvalitetsforskjell på strømmen varierer prisene. Noen setter prisene opp, andre setter den ned. Pass på at du ikke betaler for mye til din leverandør.

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV93656)]

Den siste uka har 13 leverandører varslet prisøkninger, mens 7 har varslet prisnedgang. Hvilken pris din strømleverandør tar, finner du ut her:

De fleste leverandørene er flinke til å sette opp prisen når markedet endrer seg. Men når prisene bør settes ned, tar det ofte lang tid før du som kunde får dra nytte av prisfallet. Det er derfor du som må passe på at du ikke betaler mer enn nødvendig.

Status: Fredag ettermiddag

Blant de landsdekkende strømleverandørene er Total Energi billigst, med en strømpris på 30,90 øre per kWh. Gudbrandsdal Energi tar andreplassen med 31 øre. Med en strømpris på 30 øre kan riktignok Telinet Energi virke billigere, men siden de krever 390 kroner i fastbeløp, havner de på tredjeplassen i vår oversikt.

DinSides strømprisliste tar utgangspunkt i prisen de ulike selskapene har rapportert inn til Konkurransetilsynet.

Dyrest blant de landsdekkende leverandøren er JotunKraft, som fredag ettermiddag sto registrert med en strømpris på 35,09 øre per kWh.

Fremdeles billigst hos de lokale levarandørene

Heldiggrisene som bor i en av Norges mange kraftkommuner kan fryde seg over ekstra lave strømutgifter. Modalen tar utrolige 11,63 øre per kWh. Da gjør det ikke stort at de krever et fastbeløp på 310 kroner.

Ikke glem regelendringen

Den 1. januar ble ansvaret for å kreve inn forbruksavgiften overført fra strømleverandørene til nettselskapene. Det betyr at nettleien har økt med 11,99 øre per kWh, samtidig som strømprisen har blitt tilsvarende redusert.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer