Hvordan sløse mindre?

Sammenlikner sløsinga di med «alle» andres

Ny apptjeneste skal hjelpe brukerne med å sløse mindre ved å sammenligne forbruket deres med andre, og gi dem gode tips til sløsesparende grep.

MYE Å SPARE: «Sløsomaten» kan, for eksempel, fortelle at 82 prosent av tilsvarende forbrukere som deg bruker mindre penger på mobilabonnement, samt gi deg tips om valg av billigere abonnement dersom du vil bytte. Foto: Horde
MYE Å SPARE: «Sløsomaten» kan, for eksempel, fortelle at 82 prosent av tilsvarende forbrukere som deg bruker mindre penger på mobilabonnement, samt gi deg tips om valg av billigere abonnement dersom du vil bytte. Foto: Horde Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du noen gang lurt på hvor mye penger du bruker på strøm, mat og diverse abonnement i forhold til andre som er sammenlignbare med deg?

Den nye tjenesten i Horde-appen, «Sløsomaten», sammenligner forbruket ditt med tilsvarende appbrukere, noe som gjør det enkelt å se hvor du kan spare mest penger.

- Du kan enten endre forbruket ditt ved å si opp strømmetjenestene du ikke benytter, eller så kan det være en oppvekker for deg om 90 prosent av andre familier på fire bruker mindre penger enn dere på dagligvarer, forklarer daglig leder Alf Gunnar Andersen i Horde overfor DinSide.

- I tillegg kan du følge med på utviklingen hver måned, for å se om du forbedrer deg sløsemessig i forhold til andre. Tjenesten sammenligner alltid foregående måned, slik at alle sesongjusteringer og høytider blir tatt høyde for, fortsetter han.

Analyserer og anbefaler

«Sløsomaten», som blir tilgjengelig for brukere fra 20. januar, analyserer altså millioner av datapunkter for å kategorisere utgiftene dine og sammenligne deg med tilsvarende brukere.

- Enkelte banker kan i dag kategorisere kundenes utgiftsposter, men det er vanskelig å forstå om en utgift er for høy uten et relevant sammenligningsgrunnlag. Samtidig har folk flere bankforhold, noe som gir et fragmentert bilde, sier Andersen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer