Ført feil timer i meldekortet til Nav?

Sånn finner Nav ut hvor mye du faktisk har jobbet

I verste fall kan du bli anmeldt for trygdesvindel.

FEIL TIMER? Nav har etterhvert gode metoder for å avdekke om det du fører opp i meldekortet, faktisk stemmer. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
FEIL TIMER? Nav har etterhvert gode metoder for å avdekke om det du fører opp i meldekortet, faktisk stemmer. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvert år er dagpenger blant topp tre stønadsområder hvor Nav Kontroll avdekker mest svindel. I verste fall ender det med anmeldelse og ubetinget fengsel.

En svært vanlig måte å jukse til seg dagpenger på, er å jobbe uten å føre opp timene på meldekortet man sender inn til Nav.

Men de siste årene har de fått stadig bedre metoder for å avdekke om du har jobb og inntekt som du ikke har informert Nav om.

Dagpengesvindel for 100 millioner kroner

En person som er arbeidsledig og mottar dagpenger fra Nav, sender hver 14. dag et meldekort til Nav, hvor personen fører opp eventuelle arbeidstimer han eller hun har hatt. Disse timene blir så trukket fra dagpengene man får utbetalt.

Enkelte kan kanskje la seg friste til å føre opp færre timer enn det man faktisk har jobbet - ikke minst med tanke på at hele dagpengebeløpet forsvinner hvis man jobber mer enn et visst antall timer. Da er det greit å være klar over at Nav har sine metoder for å oppdage dette.

Nav Kontroll består av omlag 125 personer som jobber for å forebygge og avdekke trygdesvindel. Og dagpenger er et av tre områder hvor de avdekker mest trygdesvindel hvert år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer