Sannheten om den syke mannen

Blir menn så mye sykere enn kvinner?

Ifølge ekspertene finnes det ingen vitenskapelig dokumentasjon på at det er forskjell på mannens og kvinnens forkjølelse.
Ifølge ekspertene finnes det ingen vitenskapelig dokumentasjon på at det er forskjell på mannens og kvinnens forkjølelse. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Når Gina blir syk, kan hun ta vare på seg selv. Hun får tak i den medisinen hun trenger, lager maten sin selv og ”takler det”, som hun selv sier, ifølge MSNBC.com. Men når hennes kjære blir syk, blir det ”fullstendig sammenbrudd”.

- Verden stopper opp og sytingen stanser aldri. Det forventes at jeg gir ham mat, passer på ham og at jeg rett og slett behandler ham som en baby, sier Gina Gallo.

Og dette paret er neppe det eneste som ender i en Mars-Venus-tilværelse når mannen er syk.

- Jeg blir selv mye sykere enn min kone, sier norsk lege. Les mer lengre ned.

Les også: Derfor blir menn sykestSyke menn klager mest

Manneforkjølelse

I Storbritannia bruker man faktisk uttykket ”manneforkjølelse”, for å beskrive hvordan en mann takler en vanlig forkjølelse. Et eksempel på dette er at menn graver seg langt under dynen og insisterer på at det er ”mer enn bare en forkjølelse”, mens kvinnen, som også er syk, fortsetter å gjøre sine daglige gjøremål.

Hvis dette fenomenet er helt ukjent for deg, kan du gjøre som fire millioner andre allerede har gjort. Se på denne videoen på YouTube, med navnet ”Man Cold”, hentet fra BBCs komedieserie Man Stroke Woman. Videoen viser en sytende, sofaliggende mann som tror han er i en nødssituasjon, og ringer ambulansen. Han er jo tross alt forkjølet! Ambulansepersonellet kommer raskt til unnsetning og skjeller ut kona - som også er syk, som ikke har forstått alvoret i situasjonen. ”Herlighet kvinne! Han er en mann. Han har manneforkjølelse!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer