Sannheten om G-punktet

Det har blitt sagt og skrevet mye om G-punktet opp gjennom årene. Men hva er riktig, og hva er galt? Og hvem fant egentlig G-punktet først? Forskere, eller kvinnene selv? Sexolog Esben Esther Pirelli Benestad har svarene.

Publisert
Sist oppdatert

Sannheten om G-punktet?Det har blitt sagt og skrevet mye om G-punktet opp gjennom årene. Men hva er riktig, og hva er galt? Og hvem fant egentlig G-punktet først? Forskere, eller kvinnene selv? Sexolog Esben Esther Pirelli Benestad har svarene.

Lenge før noen forskere fant det hensiktsmessig å se nærmere på mulighetene, hadde en rekke kvinner lagt merke til følgende med seg selv:

1: Det var et område fortil innenfor skjedeinngangen som ga årsak til stor nytelse når det ble stimulert.2: Det kunne komme væske ut ved orgasme. Kunne dette være urin, eller kunne dreiet det seg om noe annet - en slags kvinnelig sprut eller ejakulasjon?

Kvinners innsikter og erfaringer var lenge underkjente. En konsekvens av denne underkjennelsen, var at kvinners egne erfaringer ikke ble markedsført andre steder enn noen kvinner i mellom.

Heldigvis endret dette seg i siste halvdel av forrige århundre, og etter hvert ble også stemmen til kvinnene med sprut og skjedenytelse hørbar. «Vi ejakulerer!» sa de, «og vi har et deilig punkt inni skjeden, et punkt i tillegg til klitoris!»

Til dette sa endel av ekspertene et klart: «Nei, kvinner ejakulerer ikke og det finnes ikke noe anatomisk område inni skjeden som skulle samsvare med det dere beskriver.»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer