Sannheten om tatoveringer

Les dette før du dekorerer deg selv.

Nærbilde av armen til en mann som er halvveis i prosedyren med å fjerne en tatovering. Foto: Science Photo Library
Nærbilde av armen til en mann som er halvveis i prosedyren med å fjerne en tatovering. Foto: Science Photo Library Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I dag er det slett ikke uvanlig å skaffe seg én eller flere tatoveringer, og du har kanskje et par selv. Eller kanskje du bare lurer på om du skal få deg en?

Ifølge Mattilsynet har rundt ti prosent av nordmenn en tatovering av et eller annet slag. Men hvis du føler deg fristet til å bli en del av denne statistikken bør du lese denne artikkelen først.

Nettstedet WebMD har nemlig satt opp en rekke gode råd og ting som er verdt å tenke på hvis du vurderer å skaffe deg en tatovering – også når det gjelder hvilke farer du utsetter deg for og hvilke muligheter du har til å fjerne tatoveringen hvis du skulle ombestemme deg.

Les også: Nerdenes beste tatoveringer

Ulike typer tatoveringer

Amatørtatoveringer blir laget ved å dytte blekk, kull eller aske under huden ved hjelp av en nål, og de blir utført av personer som mangler den kunstneriske dyktigheten profesjonelle tatoverere besitter. Og fordi slike tatoveringer blir utført under uhygieniske forhold med uvanlige fargestoffer, er også infeksjonsrisikoen mye høyere her.

Kulturelle tatoveringer blir påført medlemmer av bestemte etniske grupper ved hjelp av tradisjonelle metoder, og kan ha både rituelle, sosiale og kosmetiske funksjoner.¨

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer