Sant og usant om p-pillene

P-piller er det vanligste prevensjonsmidlet i dag. Men vet du egentlig nok om pillene?

Publisert
Sist oppdatert

P-piller regnes for å være et av de tryggeste prevensjonsmidlene, og sjansen for å bli gravid mens du tar pillene regnes som minimal.

En annen grunn til at p-piller er effektivt, er at kvinnen kan bli gravid straks hun slutter å ta den.

Blant p-pillebrukerne er tre fjerdedeler under 30 år. Mange av disse er unge, enslige kvinner uten barn. Også mange gifte kvinner bruker prevensjonsmidlet.

Det finnes flere myter rundt p-pillen. Men hvilke av disse stemmer?

SexlystenMange tror at p-pillerbrukere får nedsatt sexlyst. Dette stemmer ikke, selv om det selvsagt finnes unntak. Enkelte brukere merker derimot bedret sexlyst. Dette er i størst grad fordi man ikke trenger å bekymre seg for graviditet.

DepresjonAt p-piller skal gi depresjoner stemmer ikke. Men dersom en kvinne lider av depresjon fra før, kan pillen i enkelte tilfeller øke symptomene. Dersom man har dette problemet bør man derfor ta det opp med legen.

PauserDet høres deilig ut, men mange tror det ikke er bra å ta pause fra menstruasjonen. Sannheten er en annen. Det er faktisk ingen medisinske grunner til at kvinner må ha menstruasjon hver måned. Tidligere ble kvinner gravide oftere og i yngre alder, og de hadde derfor færre menstruasjonsperioder enn man har i dag. Derfor er det ikke farlig å hoppe over en omgang hvis du for eksempel skal på ferie eller ha eksamen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer