Sårbare utenlandske menn

Når det oppstår kriser i familien, er utenlandske menn mer utsatt enn norske.

Publisert
Sist oppdatert

- De utenlandske mennene frykter mer enn nordmenn at de ikke skal få se barna mer, de er redde for kidnapping, mange blir kastet ut av boligen, og i tillegg har de ofte et svært dårlig nettverk blant nordmenn, sier Christian Dietrichson og Thomas V. Hansen i Krise- og rådgivningstelefonen for menn.

De har flere års erfaring gjennom samtaler med menn som har ringt for å få støtte, råd og hjelp.

- Vi ser også at utlendinger er mer avhengige av familien enn nordmenn. Når familien så går i oppløsning, kan dette få fatale konsekvenser. Vi får utenlandske menns hjertesukk rett inn i øret, og vi ser klart en tendens til at utenlandske menn er mer sårbare enn nordmenn.

Unyansert bildeDietrichson og Hansen mener at negative oppslag om utenlandske menn særlig de siste to årene har vært med på å skape et unyansert bilde av disse mennene.

De vil peke på forhold som ikke så ofte kommer frem:

- Når utenlandske menn opplever en vanskelig økonomisk situasjon, kan det gå på selve den tradisjonelle mannsrollen løs. Mannen skal være forsørger, og for de fleste vil det være forbundet med skam ikke å kunne oppfylle denne rollen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer