Konkurranse i bankmarkedet

- Sårbart når bankene samordner renter

Det er tøff konkurranse om bankkundene. Slik utnytter du dette til din fordel.

ETT KLIKK UNNA: Å søke boliglån i dag tar tre minutter, mens for ti år siden var dette en helt annen prosess. Dette er noe av det som har endret konkurransebildet i bankmarkedet betraktelig. Foto: Sbanken.
ETT KLIKK UNNA: Å søke boliglån i dag tar tre minutter, mens for ti år siden var dette en helt annen prosess. Dette er noe av det som har endret konkurransebildet i bankmarkedet betraktelig. Foto: Sbanken. Vis mer
Publisert

Forrige uke la Nordea, Nordens største bank, fram årsresultatet sitt, og i den forbindelse lurte Dinside på hva som definerer deres norske kundegruppe nå ved inngangen til 2020-tallet kontra 2010-tallet.

- Antall aktører som tilbyr banktjenester har økt betraktelig, så det er hard konkurranse om kundene. Dette skjerper oss, og vi må jobbe hardere for å være relevante og attraktive for kundene, svarer administrerende direktør Snorre Storset.

Tidligere var det høyere terskel for å bytte bank, mens nå ser Nordea at kundene «shopper» banktjenester i mye større grad enn tidligere. Kundene forventer også mye mer personifiserte og tilpassede tjenester.

Tegn på dårligere konkurranse

Konkurransetilsynet har ikke noen indikasjoner på at konkurransebildet i bankmarkedet vil endre seg framover. De mener generelt at konkurranse kommer kundene til gode i form av lavere priser og større innovasjon, i bankmarkedet i form av lavere renter og gebyr.

I en rapport fra 2015 påpekte tilsynet, derimot, at bank- og finansmarkedet er sårbart ved at bankene kan samordne rentene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer