Bonuspoeng på billige flybilletter

Sas reduserer bonuspoeng på billigbillettene sine med 90 prosent

Flyselskapet begrunner dette med at de billigste flybillettene er så rimelige at reisende i praksis får rabatten med én gang ved kjøp.

NYE POENGREGLER: Opptjening av EuroBonus-poeng skjer på veldig mange andre områder enn bare flyreiser, og derfor mener Sas at de nye bonusratene stemmer bedre overens med hva kundene faktisk betaler for. Foto: Terje Bendiksby/NTB scanpix.
NYE POENGREGLER: Opptjening av EuroBonus-poeng skjer på veldig mange andre områder enn bare flyreiser, og derfor mener Sas at de nye bonusratene stemmer bedre overens med hva kundene faktisk betaler for. Foto: Terje Bendiksby/NTB scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fra og med 1. desember i år reduserer Sas EuroBonus-opptjeningen med over 90 prosent ved kjøp av deres billigste flybilletter, melder forbrukerportalen Dinero.

Tidligere i år fikk også brukere av kredittkortet Bank Norwegian Visa beskjed om at Norwegian endret sin bonusopptjening for poengene CashPoints, som kundene tjener ved vanlig bruk av kortet.

Ifølge pressekontakt Knut Morten Johansen i Sas, er det kun de billigste billettene som påvirkes av flyselskapets kommende endringer.

- De billigste flybillettene er i dag så rimelige, at reisende i praksis får rabatten med én gang ved kjøp, sier Johansen.

Sas mener dette er en trend

Prisutviklingen på billetter har over tid gått kraftig nedover, hvilket har gjort at flyreiser over lange avstander i dag er tilgjengelig for mange flere enn bare for få år siden, legger han til. Opptjening av EuroBonus-poeng skjer også på veldig mange andre områder enn bare flyreiser.

Derfor mener Johansen at de nye bonusratene stemmer bedre overens med hva kundene faktisk betaler for, og han tror ikke det vil påvirke kundenes kjøpsmønster.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer