SAS vinner på straffespark

Både Braathens og SAS baker inn en hel rekke fordeler for sine kunder i bonusprogrammene. Lurer du på hvilket av disse flyselskapene som har de beste bonusordningene? DinSide har undersøkt saken.

Publisert

Braathens BRAcard og SAS Eurobonus-program er i likhet med dagligvarehandelens bonuskort egentlig ikke noe annet enn "rabattordninger", som med sin form skal sikre kundelojalitet. Årsaken til at både flyselskaper og dagligvarehandelen satser så mye ressurser på denne type programmer er at det er mye mer lønnsomt å holde på eksisterende kunder enn å vinne nye.

Bonuspoeng

Kunder opparbeider bonuspoeng først og fremst gjennom sine flyreiser. I gjennomsnitt gir både SAS og Braathens deg poeng på hver flyreise i Norge tilsvarende en rabatt på 10 prosent av billettens verdi. Har du Braathens BRAcard får du 1.000 poeng med avreise fra Oslo på alle strekninger innenriks - dersom du reiser på fullprisbillett vel og merke. Når du har opptjent 10.000 poeng kan du "ta ut" disse for å betale din neste innenriksreise. Reiser du derimot med billigbilletten Braathens Back får du bare 500 poeng.

1-1 innenriks

Hos SAS er reglene for poengopptjening og poenguttak mer differensierte, men i gjennomsnitt er rabatten tilnærmet lik den hos Braathens. Med avreisested Oslo får du 600 poeng for hver rabatterte flyreise til destinasjoner i Norge eller Sverige. Reiser du fullpris får du dobbelt så mange - 1.200 poeng. Når du har opptjent 12.000 poeng kan du bruke poengene til å betale for en reise til fritt valgt destinasjon i Norge eller Sverige.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer