Sats på søndagsfyll

Bensin og diesel har blitt markant dyrere det siste året. Men det er fremdeles søndag som er ukens billigdag.

Publisert
Sist oppdatert

Billig ble dyr

De siste mange årene har DinSide Økonomi holdt øye med bensin- og dieselprisene. Blant annet har vi flere ganger sett på hvilken ukedag det er billigst og dyrest å tanke.

Da vi startet vår bensin- og dieselprisoversikt i 2002 var det tirsdag som var billigdagen - og interessant nok, etter en stund ble plutselig tirsdagen den aller dyreste dagen. Og det er den fremdeles.

Nå er det søndag som er den billigste drivstoffdagen. Så er du og bilen på søndagstur, er det ikke tvil: Fyll tanken proppfull på søndager.

Prisvariasjonene gjelder både bensin og diesel. Prisutviklingen gjennom uken er nemlig så godt som helt lik for de to drivstofftypene.

Trykk her for å se gjennomsnittsprisene per ukedag.

Så mye sparer du

Kjører du som en gjennomsnittlig bensinbilist, vil du bruke omtrent 1.200 liter bensin per år. Klarer du alltid å spare 45 øre per liter (forskjellen fra billigste til dyreste dag), vil det altså utgjøre 540 kroner per år.

Er du dieselbilist, og bruker 1.000 liter per år, vil din besparelse på å tanke på søndager fremfor tirsdager være på 480 kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer