Satser på alternativ behandling

Årets statsbudsjett foreslår mer penger til alternative behandlings-former. Forskere og behandlere innen alternativ medisin kan bli blant budsjettets store vinnere

Publisert
Sist oppdatert

I statsbudsjettet for 2004 foreslår Regjeringen å sette av til sammen 7,7 millioner kroner til området alternativ behandling. Behandlingsfeltet får to millioner i støtte, og forskningen på feltet får over dobbelt så mye som i år.

Dette er en markant økning av bevilgningene til feltet alternativ behandling - en styrking på fire millioner sammenlignet med 2003.

For å sette satsningen i perspektiv: Totalt sett foreslår Helsedepartementet å øke bevilgningene til forskning innen medisin og helse med 10,5 millioner kroner.

NAFKAMTre av de ekstra millionene skal gå til å styrke forskningen og kompetansemiljøet for alternativ behandling ved Nasjonalt forskningssenter innen komplementær og alternativ medisin (NAFKAM) i Tromsø. Dette er mer enn en dobling av midlene som har gått til senteret i år, på 2,6 millioner kroner.

- Vi er fornøyde. Vi får ansette flere folk på seniorforskernivå, og ser dette som tegn på en trygg forankring av forskningsfeltet hos oss. NAFKAM skal spille en viktig rolle i satsingen, og er kommet for å bli, sier forskningssenterets leder, Vinjar Fønnebø, professor i forebyggende medisin.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer