Rema 1000 Myre:

Satte pantegrense: - Maks 200 kroner

En Rema 1000-butikk innførte pantegrense på 200 kroner. Det fikk hovedkontoret til å ta grep.

PANTE: Kundene på Rema 1000 Myre fikk beskjed om å pante for maks 200 kroner, dersom de ville ha panten utbetalt i kontanter. Det tilsvarer 66 store flasker, eller 100 småflasker. Illustrasjonsfoto: Steinar Myhr / NN / Samfoto
PANTE: Kundene på Rema 1000 Myre fikk beskjed om å pante for maks 200 kroner, dersom de ville ha panten utbetalt i kontanter. Det tilsvarer 66 store flasker, eller 100 småflasker. Illustrasjonsfoto: Steinar Myhr / NN / Samfoto Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Rema 1000 Myre i Øksnes kommune har gått ut med en beskjed som har fått flere til å steile.

De skriver på en plakat til sine kunder at de har lite penger i kassene, og at de derfor har innført en begrensning på panten.

- For deg som panter betyr det at beløp over 200,- ikke kan heves i kassa hos oss, du må bruke denne pantelappen til å handle i butikken, står det.

- Ikke flere pantelapper

Det går også fram at du heller ikke kan heve flere pantelapper samtidig, dersom summen på disse blir over 200,-.

- Ei heller finne andre kreative måter å omgå våre retningslinjer på.

Rema 1000 opplyser at unntaket er skoleklasser og fagforeninger som har flaskeinnsamling. De vil kunne heve større beløp, men butikken må få beskjed to dager i forkant.

- Hvis det er privatpersoner som disse retningslinjene ikke passer for, kan de kontakte Eirik (kjøpmannen, journ.anm.) for å finne løsning og utbetaling vil skje i løpet av to dager, skriver de.

Kunder reagerer

Dette har fått kunder til å reagere i kommentarfeltet. De viser til retningslinjene fra Miljødirektoratet, som sier at:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.