Rema 1000 Myre:

Satte pantegrense: - Maks 200 kroner

En Rema 1000-butikk innførte pantegrense på 200 kroner. Det fikk hovedkontoret til å ta grep.

PANTE: Kundene på Rema 1000 Myre fikk beskjed om å pante for maks 200 kroner, dersom de ville ha panten utbetalt i kontanter. Det tilsvarer 66 store flasker, eller 100 småflasker. Illustrasjonsfoto: Steinar Myhr / NN / Samfoto
PANTE: Kundene på Rema 1000 Myre fikk beskjed om å pante for maks 200 kroner, dersom de ville ha panten utbetalt i kontanter. Det tilsvarer 66 store flasker, eller 100 småflasker. Illustrasjonsfoto: Steinar Myhr / NN / Samfoto Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Rema 1000 Myre i Øksnes kommune har gått ut med en beskjed som har fått flere til å steile.

De skriver på en plakat til sine kunder at de har lite penger i kassene, og at de derfor har innført en begrensning på panten.

- For deg som panter betyr det at beløp over 200,- ikke kan heves i kassa hos oss, du må bruke denne pantelappen til å handle i butikken, står det.

- Ikke flere pantelapper

Det går også fram at du heller ikke kan heve flere pantelapper samtidig, dersom summen på disse blir over 200,-.

- Ei heller finne andre kreative måter å omgå våre retningslinjer på.

Rema 1000 opplyser at unntaket er skoleklasser og fagforeninger som har flaskeinnsamling. De vil kunne heve større beløp, men butikken må få beskjed to dager i forkant.

- Hvis det er privatpersoner som disse retningslinjene ikke passer for, kan de kontakte Eirik (kjøpmannen, journ.anm.) for å finne løsning og utbetaling vil skje i løpet av to dager, skriver de.

Kunder reagerer

Dette har fått kunder til å reagere i kommentarfeltet. De viser til retningslinjene fra Miljødirektoratet, som sier at:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer