Satte rekord på netthandel

I andre kvartal 2021 brukte nordmenn nesten 60 milliarder kroner på netthandel. Det er ny rekord og 41 prosent mer enn i samme periode i fjor.

BRUKTE MILLIARDER: Nordmenn handlet som aldri før i årets andre kvartal. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
BRUKTE MILLIARDER: Nordmenn handlet som aldri før i årets andre kvartal. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert

Totalt brukte nordmenn 96,2 milliarder kroner på korttransaksjoner i andre kvartal. Det var en økning på 26 prosent fra andre kvartal 2020, viser en SSB -statistikk basert på bruken av internasjonale betalingskort. For kortbruk utenom internett var økningen 9 prosent.

59 prosent av omsetningen med betalingskort på nett, 33,9 milliarder kroner, fant sted på norske nettsteder. Det er en økning på 1 prosentpoeng fra samme periode i fjor, da det ble brukt 24 milliarder.

26,2 milliarder kroner ble brukt på varekjøp. Det er 35 prosent mer enn i samme periode i fjor, og nesten en dobling fra nivået før nedstengingen i første kvartal 2020.

I andre kvartal i år sto kjøp av digitalt utstyr og dagligvarer for størst andel av omsetningen, med henholdsvis 4,5 og 3,9 milliarder kroner.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer