Se an infeksjonene

Om ungen må holdes hjemme ved infeksjoner, avhenger helt av hvor pigg hun føler seg, i følge ekspertene i Trondheim. Her er utdrag av Værdal kommunes veileder.

Publisert
Sist oppdatert

Infeksjoner forårsaket av bakterier

Infeksjoner forårsaket av bakterier kan medføre at barnets almentilstand blir mer påvirket enn ved virusinfeksjoner. Barnet kan behøve behandling med antibiotika. I disse tilfellene er det best at barnet er hjemme noen dager, dels på grunn av den den nedsatte almentilstanden og dels fordi to dagers antibiotikabehandling vanligvis gjør barnet smittefritt.

Man vet at mange infeksjonssykdommer smitter mest like før og like etter at sykdommen har brutt ut. Ofte har barnet derfor allerede smittet sine lekekamerater når det oppdages at barnet er sykt. Det kan derfor anses som unødvendig å holde et barn hjemme hvis man tenker på smittefaren.

Virusinfeksjoner

De fleste infeksjoner som barn har, forårsakes av virus. Virusinfeksjoner smitter som regel mest før og like etter at symptomene har oppstått. Ut fra smittefaren alene er det altså liten grunn til å holde barnet hjemme. Det som avgjør om barnet skal være hjemme eller ikke er:

Barnets almentilstandHar barnet feber?Sover barnet dårlig?Er appetitten merkbart nedsatt?Er barnet generelt slapt?Virusinfeksjoner kan ikke behandles. Derimot kan sykdommene lindres.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.