Se arveavgiftssatsene oghurtigguiden til arveavgift

Den 1/1-2003 økte innslagspunktet for arveavgiften med 50.000 kroner.

Publisert
Sist oppdatert

Har du fått arv eller gave tidligere?

Når arveavgiften beregnes skal det tas hensyn til det du tidligere har fått i arv eller gave fra samme giver (arvelater), og det du eventuelt tidligere har betalt i arveavgift.

Først regner du ut arveavgift av arven/gaven medregnet tidligere mottatt arv/gave. Deretter beregner du avgift av tidligere mottatt arv/gave. Differansen mellom de to beregningene utgjør arveavgiften ved den siste utdelingen. Ved begge beregningene skal en bruke de avgiftssatser som gjaldt ved den siste utdelingen.

Eksempel: Preben fikk 400.000 kroner av foreldrene Ola og Kari i år 2000. Dette var da maksimalt av hva han kunne få uten å måtte betale arveavgift den gangen. Dersom foreldrene fremdeles har finansene i orden kan han få ytterligere 50.000 kroner av hver av foreldrene i 2003 - uten å måtte betale arveavgift.

Hurtigguide om arveavgift

Husk melding! Arvemelding skal leveres innen seks måneder etter dødsfallet, mens gavemeldinger skal leveres innen én måned etter at gaven ble gitt. Både giver og mottaker er ansvarlig for at gavemelding sendes inn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer