Se, emballasjen krymper!

Produsentene avslørt av tysk forbrukernettsted.

Tysk forbrukernettsted avslører at varene stadig blir mindre og kaller det skjult prisøkning. Foto: vzhh.de
Tysk forbrukernettsted avslører at varene stadig blir mindre og kaller det skjult prisøkning. Foto: vzhh.de Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tyske Forbrukersentralen har tatt en nærmere titt på utviklingen på det tyske dagligvaremarkedet. De fant at en del varer stadig krymper - men bare i emballasjen - ikke i pris.

Dette er hva tyske forbrukermyndigheter med rette kaller en skjult prisøkning. Det er ingenting som forteller forbrukeren at varen har fått mindre innhold siden sist du kjøpte den - med mindre du går grundig til verks og gransker emballasjen.

Chips, sjokolade og sjampo

Blant varene som tyske forbrukermyndigheter har sett på, finnes alt fra chips til sjampo, og mange av varene er også til salgs i Norge. Nedenfor ser du hvordan noen av varene har krympet.

DinSide kan vanskelig etterkontrollere at det samme har skjedd i Norge, men også i norske butikker lønner det seg å være oppmerksom på hva du egentlig får for pengene. Da DinSide nylig sammenlignet matvarepriser fant vi at jo da, størrelsen teller. En pose potetgull fra Maarud og Kims ser ved første øyekast ut til å være like store, og prisen per pose er nesten den samme, men får du like mye for pengene?

Ny vinner i DinSides matpristest

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer