Flere produsenter tilbyr nå «sunnere» potetgull.
Disse variantene inneholder gjerne mindre fett en vanlig chips og/eller er tilberedt med en annen type olje.
Men er virkelig disse særlig mye sunnere?
Les også:Er Grandiosa med tynn bunn sunnere?Test: Her er den sunneste frossenpizzaenFæle fastfood fakta
Helsedirektoratet svarer
På matportalen.no stiller en bruker nettopp dette spørsmålet. Og Helsedirektoratet svarer.
- Dersom man en gang i blant spiser litt potetgull, så er det positivt at produsentene tilbyr alternativer.
- Det er i midlertidig et spørsmål om disse alternativer kan kalles «sunnere».
Les også: Slik blir usunt sunt
Chips er ikke sunt
Potetgull er svært energirikt – 100 gram chips inneholder rundt 500 kilokalorier (kcal) – men er til gjengjeld fattig på viktige næringsstoffer, påpekes det på matportalen.no.
Chips har også mye fett totalt – cirka 30 gram fett per 100 gram – og salt. Undersøkelser viser at dette er noe de fleste av oss spiser for mye av.
For høyt inntak av fett, da spesielt mettet fett, og salt er knyttet til økt risiko for utvikling av hjerte-karsykdommer, diabetes type 2 og andre kostholdsrelaterte tilstander.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger