- Se gjennom disse

Hentet en annens kort på Ikea uten å vise legitimasjon.

Full tillit på Ikea: - Jeg gikk selv gjennom kortene og plukket ut min datters, sier Gransæter. Foto: Kristina Picard
Full tillit på Ikea: - Jeg gikk selv gjennom kortene og plukket ut min datters, sier Gransæter. Foto: Kristina Picard Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Chipkortene gir kanskje større sikkerhet for ikke å få kortet kopiert og tappet, men det gjør det samtidig lettere å miste kortet. I motsetning til ved bruk av magnetstripen, hvor du aldri skal slippe kortet, og du kan putte det tilbake i lommeboka før du slår koden, står chipkortet inne i terminalen under hele transaksjonen. Det har derfor vært en stor økning i gjenglemte kort i butikkene etter at chip-løsningene kom.

Men butikkene mangler rutiner for hva de gjør med gjenglemte kort.

Kortkunder kan miste rettigheter

Fikk kort uten legitimasjon

Ine-Thereze Gransæter var på Ikea Furuset en fredagskveld like før stengetid. I selvbetjeningskassen glemte hun igjen kortet i betalingsterminalen, men oppdaget det ikke før neste dag. - Jeg ringte Ikea, men det var umulig å komme frem på telefon, sier Gransæter. - Men faren min skulle uansett forbi Furuset, så han tilbød seg å dra innom for å høre om de hadde funnet noe kort med mitt navn på. De hadde mye å gjøre i kundeservice og var tydeligvis stresset, for de ga ham en stor bunke kort og ba ham se etter selv. Mitt kort var der, og de lot ham uten videre ta det med seg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer